InformerOnline ontvangt label Trusted Cloud

Informer heeft voor haar online boekhoudpakket InformerOnline het label Trusted Cloud ontvangen. Dit label, dat onder het Duitse Ministerie van Economische Zaken valt, wordt alleen toegekend aan vertrouwde cloud services voor bedrijven in het MKB. Informer is hiermee het eerste boekhoudpakket in Nederland dat het overheidskeurmerk Trusted Cloud mag voeren.

InformerOnline had eerder al aangekondigd dat het boekhoudprogramma ook in andere landen gelanceerd zou worden. Het boekhoudpakket, dat dit jaar zijn 25e verjaardag viert, is vanaf nu ook beschikbaar in Oostenrijk en Duitsland. Uiteraard is de lokale wetgeving in het online boekhoudpakket verwerkt en is de software in verschillende talen beschikbaar. Met het Trusted Cloud label is InformerOnline een bewezen tool voor het zelf verwerken van de boekhouding door ondernemers. Dankzij het strenge normenkader van het keurmerk Zeker-OnLine en de intensieve samenwerking tussen de stichting en Trusted Cloud, is het proces voor InformerOnline spoedig verlopen.

270588 keurmerk%20en%20ministerie 9c65ee original 1516885601

Het Ministerie van Economische Zaken

Het Duitse Ministerie van Economische Zaken en Energie (BMWi) heeft een speciaal label uitgebracht om onder andere ondernemers te laten zien welke cloud services zij kunnen vertrouwen. Applicaties die in aanmerking willen komen voor een Trusted Cloud label moeten aan een flinke lijst eisen voldoen op het gebied van veiligheid, databeveiliging en de technische opbouw van de applicatie. Daarnaast zijn er eisen die de juridische zekerheid en privacy van de cloud service beoordelen.

Aangezien alleen cloud services die voldoen aan het normenkader het label Trusted Cloud mogen voeren, laat InformerOnline aan de Duitse ondernemer zien dat het een vertrouwd boekhoudpakket levert. Volgens Remco Frühauf, CEO van Informer International, is dit een belangrijk signaal: “Een goede boekhouding is van levensbelang voor een bedrijf. Ondernemers die een boekhoudpakket gebruiken moeten er blind op kunnen vertrouwen dat de software goed, veilig en betrouwbaar is. Niet voor niets is hiervoor een overheidskeurmerk voor in het leven geroepen vanuit het Ministerie van Economische Zaken. Met het Trusted Cloud label laten we zien dat InformerOnline aan alle eisen voldoet en daarmee een veilig en betrouwbaar programma om mee te boekhouden is.”

Ondernemers die een boekhoudpakket gebruiken moeten er blind op kunnen vertrouwen dat de software goed, veilig en betrouwbaar is.

Remco Frühauf, CEO Informer International

Zelf Boekhouden met een kwaliteitsprogramma

Informer wil dat ondernemers zonder obstakels met een gerust hart zelf kunnen boekhouden. “Een ondernemer zou tegenwoordig prima een groot deel van de boekhouding zelf kunnen doen. Moderne boekhoudsoftware maakt het mogelijk om zonder uitgebreide boekhoudkennis de administratie zelf te doen. Een belangrijke voorwaarde hierbij is het gebruiken van een betaalbaar en kwalitatief goed boekhoudpakket. Duitse ondernemers kunnen nu profiteren van een snelle en eenvoudige boekhouding die bovendien gecertificeerd is met het Trusted Cloud label.

Over Informer

Sinds 1993 ondersteunt Informer ondernemers met het ontwikkelen van slimme boekhoudsoftware. Tegenwoordig is InformerOnline een van de meest innovatieve boekhoudprogramma's voor ZZP'ers en het kleinbedrijf. InformerOnline was in Nederland het eerste online boekhoudprogramma met een chatbot en het eerste pakket in de wereld met een realtime bankkoppeling (ontwikkeld i.s.m. internetbank bunq). Daarnaast is InformerOnline het enige boekhoudpakket in Nederland met zowel het keurmerk Zeker-Online als het keurmerk Betrouwbaar Boekhouden van onderzoeksbureau GBNED.