Informer maakt factureren naar de overheid mogelijk

Vanaf heden is het mogelijk om met de online boekhoudsoftware van Informer facturen te sturen en ontvangen via een speciaal beveiligde verbinding. Dankzij deze verbinding is het onder andere mogelijk om te factureren naar de overheid, zoals verplicht is gesteld in de veranderde regels.

Verificatie verzender en ontvanger

De beveiligde verbinding wordt gefaciliteerd door het platform van eVerbinding. Binnen het platform van eVerbinding wordt een bedrijf aangemeld op het e-facturatienetwerk PEPPOL. Binnen dit netwerk kunnen zowel de verzender als de ontvanger van een factuur geverifieerd worden. “Deze verificatie is een extra beveiligingslaag in het facturatieproces. Doordat verzenders en ontvangers gecheckt worden vormt het platform een extra beveiliging tegen bijvoorbeeld spookfacturen. Zo weet bijvoorbeeld de overheid zeker dat de afzender van een factuur echt bestaat en geverifieerd is,” aldus Remco Frühauf, CEO van Informer.

Eenvoudig in de boekhouding

Ondernemers die gebruik willen maken van e-facturatie kunnen dit binnen InformerOnline eenvoudig zelf regelen. Na een eenmalige koppeling binnen InformerOnline kun je vervolgens voor iedere factuur bepalen of hij via het eVerbinding platform moet worden verstuurd of niet. Naast het versturen van verkoopfacturen kunnen gebruikers van InformerOnline ook inkoopfacturen ontvangen via het platform van eVerbinding. Op die manier kunnen zij ook gebruik maken van de verificatie van hun leveranciers. Remco Frühauf vindt dit belangrijk: “Ondernemers kunnen zelf kiezen op welke manier zij om willen gaan met eVerbinding. Wij bieden de ondernemers de tools, maar zij houden zelf altijd de vrijheid om het te gebruiken”

Over Informer

Sinds 1993 ondersteunt Informer ondernemers met het ontwikkelen van slimme boekhoudsoftware. Tegenwoordig is InformerOnline een van de meest innovatieve boekhoudprogramma's voor ZZP'ers en het kleinbedrijf. InformerOnline was in Nederland het eerste online boekhoudprogramma met een chatbot en het eerste pakket in de wereld met een realtime bankkoppeling (ontwikkeld i.s.m. internetbank bunq). Daarnaast is InformerOnline het enige boekhoudpakket in Nederland met zowel het keurmerk Zeker-Online als het keurmerk Betrouwbaar Boekhouden van onderzoeksbureau GBNED.