Altijd voldoende saldo voor je BTW-aangifte!

Iedere ondernemer kent het wel: na afloop van een kwartaal moet er meer BTW worden afgedragen dan gedacht. Met de speciale BTW-rekening van bunq en Informer is dat verleden tijd!

InformerOnline berekende al precies hoeveel BTW een ondernemer aan de Belastingdienst moet afdragen. Vanaf vandaag kan InformerOnline dat bedrag op een speciale bunq-rekening zetten. De ondernemer spaart zo automatisch het juiste BTW-bedrag op voor de aangifte. Daarmee wordt voorkomen dat zij geld uitgeven dat bestemd is voor de Belastingdienst.

Remco Frühauf, CEO en Founder van Informer is blij met de nieuwe functionaliteit: “Wij zien dat ondernemers onvoldoende rekening houden met de BTW-aangifte. De BTW die ondernemers ontvangen van hun klanten moeten ze opzij leggen. In de praktijk blijkt dat ze het soms zelf uitgeven en de BTW-aangifte een fikse tegenvaller is. Dankzij de speciale BTW-rekening hebben we samen met bunq een oplossing gevonden voor dit probleem. Wij zijn dan ook ontzettend trots om als eerste deze automatische koppeling te introduceren!”

Met de speciale BTW-rekening laten we opnieuw zien dat bunq met ondernemers meedenkt. In korte tijd hebben we samen met Informer drie innovatieve producten ontwikkeld die professioneel boekhouden echt makkelijker maken.

Ali Niknam, CEO en Founder van bunq

Ali Niknam, CEO en Founder van bunq: “Met de speciale BTW-rekening laten we opnieuw zien dat bunq met ondernemers meedenkt. In korte tijd hebben we samen met Informer drie innovatieve producten ontwikkeld die professioneel boekhouden echt makkelijker maken. We zijn er trots op dat we samen met Informer ons real-time betaalplatform weer op een nieuwe manier kunnen inzetten. De BTW-rekening voorkomt proactief betaalproblemen bij belastingaangiftes. Zo geven we ondernemers met een bunq-rekening de volledige controle over hun financiën.”

In november introduceerden Informer en bunq samen de eerste real-time bankkoppeling ter wereld. Banktransacties van de zakelijke bunq rekening verschijnen daardoor direct in InformerOnline. Facturen kunnen direct vanuit de boekhouding betaald worden. De steeds verdergaande automatisering maakt professioneel boekhouden makkelijker en goedkoper.

268168 magazine%20btw%20rekening 2eff28 original 1513593947
Over Informer

Sinds 1993 ondersteunt Informer ondernemers met het ontwikkelen van slimme boekhoudsoftware. Tegenwoordig is InformerOnline een van de meest innovatieve boekhoudprogramma's voor ZZP'ers en het kleinbedrijf. InformerOnline was in Nederland het eerste online boekhoudprogramma met een chatbot en het eerste pakket in de wereld met een realtime bankkoppeling (ontwikkeld i.s.m. internetbank bunq). Daarnaast is InformerOnline het enige boekhoudpakket in Nederland met zowel het keurmerk Zeker-Online als het keurmerk Betrouwbaar Boekhouden van onderzoeksbureau GBNED.